logo230
 
Architectuurcentrum
Makeblijde | aMb

Oud Wulfseweg 3
3992 LT Houten
lijnd  
 
lijnd
 
Jaren
> 2012
> 2011
 
lijnd
Sponsors / Partners
 
nvtl  
alt  
mbkl  
lijnd  
Links  
Stimuleringsfonds Creatieve Industrie  
NVTL  
Alterra Wageningen UR  
Makeblijde  
   
   
   
   
   
   
ARCHITECTUURCENTRUM
MAKEBLIJDE | aMb
Home
Agenda Nieuwsbrief Architectuurcentrum Educatie Projecten me Publicatie me Organisatie me Contact
ls
05/07/2013 HOUDEN VAN HOUTEN -
MODELSTAD HOUTEN FUTUREPROOF
Identiteit, governance en toekomstvisie
pl
hvh
  Een dag lang wordt met politici, burgers, wetenschappers en stedelijke professionals de balans opgemaakt van de suburbane modelstad Houten. De dag vormt de opmaat voor een brede stedelijke discussie over de toekomst van Houten. We blikken terug op de ontwikkelingen die Houten heeft doorgemaakt, en bespreken de mogelijkheden en scenario‚Äôs voor de modelstad Houten van de toekomst.

De uitdaging waar de netwerkstad voor staat is om enerzijds haar waarde als suburbaan woonklimaat te behouden en anderzijds te kunnen vernieuwen om vitaal te kunnen blijven. Hoe anticiperen burgers, overheid en bedrijven op ecologische, economische en demografische veranderingen binnen en buiten de grenzen van de gemeente Houten? Wat is het geheim van Houten? Hoe gaan we om met het bijzondere van het alledaagse binnen de Houtense dorpse gemeenschappen? Met andere woorden: een dag over identiteit, governance en toekomstvisies.
Programma
 
 
 
  2
 
Meer foto's
ls

Robert Derks
De dag wordt georganiseerd naar aanleiding van het vertrek van de stedenbouwkundige Robert Derks, die bepalend is geweest voor het concept en de uitvoering van Modelstad Houten. Veertig jaar geleden raakte Robert Derks intensief betrokken bij de stedebouwkundige ontwikkeling van Houten. Herman Geerdes, wethouder ruimtelijke ontwikkeling, zal op het einde van de dag het eerste exemplaar van de publicatie van Robert Derks: Ontwerpen aan Houten, het groen omarmd in ontvangst nemen.

ls
  Fotoverslag
Het geluk van Houten / Rondetafelgesprek met Robert Derks
Presentatie Publicatie Ontwerpen aan Houten, het groen omarmd / Robert Derks

ls

  Met dank aan Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, gemeente Houten, Robert Derks en de ontwerpers van toen, de experts en Park Makeblijde.
ls